یادداشت سردبیر: مناظره پر چالش
یادداشت روز سردبیر
مناظره پرچالش
اولین مناظره کاندیداهای ریاست جمهوری سال 1396 با چالشهای فراوانی مواجه بود. حرفهای رد و بدل شده در بین کاندیداها و انعکاسات آنها در مطبوعات داخلی و خارجی سئوالات و چالشهای زیادی را در مردم و مسئولین نظام دامن زده است.
جملاتی مانند «بزرگ نمایی ضعفهای دولت»، «قالیباف در دوزخ مناظره»، «اسحاق قالی را بافت»، «تخریب دستاوردهای نظام»، «دستهای خالی دولت»، «خویش و قوم مداری» و «دو سر باخت روحانی»، «خنثی بودن و بی تاثیری رئیسی».....عبارتهایی است که در توصیف مناظره روز جمعه رسانههای نظام را پر کرده.
خبرگزاری ایرنا متعلق به آقای روحانی بهنقل از یک کارگزار، تحت عنوان معاون سیاسی استانداری تهران به باند رقیب هشدار داد : «نباید با بزرگ نمایی ضعفهای دولت، در جهت تخریب دستاوردهای نظام حرکت کنیم. مبادا ناخواسته به دشمن پاس دهیم و از نتایج درخشان اقدامات نظام که در این دوره، دولت و مجموعه حاکمیت در تحقق آن نقش آفرین بودهاند غافل شویم و بر آنها چوب حراج بزنیم». (خبرگزاری ایرنا – 9 اردیبهشت96)
کیهان 9اردیبشهت96 هم با تیترهای صفحه اول خود حملاتش را به حسن روحانی و کارنامهاش نشانه رفت: «اولین زنگ حساب دستهای خالی کار دست دولت داد»، «احمد خاتمی: رئیس جمهوری میخواهیم که قانون مدار باشد نه خویش و قوم مدار»، «دولت یازدهم در رشد واردات رکورد زد! رتبه چهارم در بین 175 کشور جهان»
حسین شریعتمداری نماینده رهبری در کیهان نیز به رسانههای حکومتی گفت: «در مناظره دیروز دستان خالی آقای روحانی و دولتش بر همگان برملا شد. ایشان در 4سال گذشته در مصاحبهها، گزارشها و کنفرانسهای خبری حضوری یکجانبه داشت و اجازه نقد دولت به کسی داده نمیشد. وی درباره حضور ضعیف روحانی در مناظره و احتمال باقیماندن جهانگیری به جای او تا مرحله آخر انتخابات، تصریح کرد: باید صبر کرد؛ چون خود جهانگیری گفته بود که برای کمک به روحانی آمده، البته این امر با یکی از اصول قانون اساسی مغایرت دارد. به نظرم باید در این باره گفت 'شد غلامی که آب جوی آرد، آب جـوی آمـد و غـلـام بــبــرد.' » (خبرگزاری حکومتی تسنیم- 9اردیبهشت96)
رسانه های آقای روحانی نیز با یادآوری عملکردهای قاضی مرتضوی ، مهرههای جناج رقیب را در «دوزخ مناظره» توصیف کردهاند:
”قالیباف میخواهد دوران به سر آمده سیاسیاش را در پس کردارها و گفتارهای بظاهر متفاوت پنهان کند، در حالیکه بهنظر میرسد رئیسی بیشتر بر آن است تا بدون تداعیِ احمدینژاد از توان جریانِ او استفاده کند. همین رویکرد موجب شده تا سعید مرتضوی با دعوت یا بدون دعوت رهسپار مسجد حُظیره یزد شود.
عملکرد مرتضوی یادآور این حکایت است که «شترسواری دولا دولا نمیشود!» بیشک حضورِ بهنگام یا ناهنگام مرتضوی در ریزش آرای رئیسی در شهرهای بزرگ تاثیر بسیار خواهد داشت.
یک روزنامه دیگر جناح روحانی نوشت: «از بین شش شرکتکننده در این مناظره رئیسی بازنده جدی این مناظره بود... قالیباف کاملاً با شیوههای احمدینژاد ظاهر شد... در این میان اما یک مشکل وجود دارد، اینکه چنین ژستهایی به شیوه مدیریت و کارنامه آقای قالیباف نمیخورد و سازگاری ندارد. قالیباف هرگز مدیرت محرومیتگرا نداشته است که امروز چنین ادعایی میکند». (روزنامه اعتماد 9اردیبهشت 96)
روزنامه شرق9 اردیبشهت 96 در مطلب دیگری با عنوان «اصولگرایی شتک زده» با اشاره به این همانی رئیسی – قالیباف با احمدینژاد مینویسد: «اینها چنان دچار پراکندگی در مفاهیم کلی خود شدهاند که خروجیشان شبیه آش شلهقلمکاری است که به هیچ گفتمان مستقلی نمیماند».
این ها تنها گوشه ای از انبوه انعکاساتی است که در رسانه ها پدیدار گشته است و متاسفانه چیزی که عملا هدف همه این حملات است خود نظام جمهوری اسلامی است که در تمامیتش زیر علامت سئوال میرود که جناحهای اصلی سیاسی چه واقعیتهایی را افشا میکنند و قربانی اصلی این داستان کل نظام است و نه جناحی از آن.