افشا واقعیتهای کشور در مناظره
انتخابات - مناظره
رسانهها و سایتهای امروز رژیم به مناظره روز 6 نامزد انتخابات پرداختند که خلاصه از اظهارنظر در زیر میاید
1. آنچه در این مناظره افشا شد:
- میرسلیم: جمعیت بیسواد کشور بیش از 10 میلیون نفر است
- پاسدار قالیباف: امکانات و ثروت جامعه در دست 4 درصد است. هماکنون 3 میلیون مسکن خالی در کشور وجود دارد که متعلق به همان 4 درصد اشراف و ثروتمندان نظام هستند. در سال 95 دولت درمجموع 530 هزار میلیارد تومان وام داده که معلوم نیست به چه کسانی. 45 هزار و پانصد تومان یارانه در زمان احمدینژاد اکنون معادل 15 هزار تومان یعنی کمتر از یکسوم قدرت خرید آن موقع را دارد.
- رئیسی: 16 میلیون نفر از جمعیت کشور در شهرهای مختلف حاشیهنشین شدند
- جهانگیری: این کشور بهترین زمینه برای گردشگری وجود دارد. چه کسانی به سفارت عربستان حمله کردند، بله آقای قالیباف ما نمیتوانیم، ما نمیتوانیم به سفارت حمله کنیم، ما نمیتوانیم زندگی مردم را به خاطر منافع خودمان دچار آسیب بکنیم، چه کسانی به سفارت حمله کردند، آنها امروز در ستادهای کدام کاندیدا دارند فعالیت میکنند، کدام کاندیدا آنها را حمایت میکردند، پول به آنها میدادند و آنها را شکل میدادند.
2. اظهارنظرها در مورد مناظره
- سید مصطفی تاجزاده گفت: آقای قالیباف را باید رئیسجمهور ساز خواند. وی در سال ۹۲، با خطای بزرگ خویش راه را برای پیروزی آقای روحانی هموار ساخت. و امشب نیز با خطای بهمراتب مهلکتر و بزرگتر خود، مجدداً راه برای پیروزی آقای روحانی و اصلاحطلبان در انتخاباتی آتی ریاست جمهوری گشود. من ملاحظات آقای روحانی درک میکنم و بیش از این انتظاری از ایشان ندارم اما باید اعتراف کنم که آقای جهانگیری مرد اول این مناظره بود. تاجزاده یادآور شد: امشب مشخص شد که چرا اصرار داشتند مناظرهها زنده پخش نشود.
- به گزارش مشرق، مهدی محمدی (از مؤسسین جمنا) گفت: ارزیابی مناظره امشب دشوار نیست. آقای روحانی برآشفت. ظاهراً کسی درباره بازنده مناظره تردیدی ندارد. همینکه یار کمکی روحانی از کاندیدای اصلی پیشی گرفته خود گویای بخش مهمی از حقیقت است....
- به گزارش تسنیم در 9 اردیبهشت 96 حسین شریعتمداری گفت: «این مناظره اولین حضور روحانی با منتقدان دولتش بود.» وی احتمال داد که با حضور ضعیف روحانی در مناظره و احتمال باقی ماندن جهانگیری بالا رفت.
- عباس عبدی: آقای قالیباف زده روی دست احمدینژاد برجهای بزرگ در کوچه شش متری میدهد و منطقه 22 را میسازد هیچگاه هم اعتراضی نداشته حالا مدعی شده که تقصیر دولت است. قالیباف در این مناظره سعی کرد رییسی را حذف کند و خود را رقیب اصلی معرفی کند ولی جهانگیری خود را طرف قالیباف کرد و اجازه نداد قالیباف دوگانه موردنظر را شکل دهد. ... به نظرم این مناظره تأثیری بر تغییر آرا ندارد.
- سلیمی نمین (اصولگرا): راهحلهای ارائهشده از سوی رئیسی در ارتباط در با عدالت اجتماعی در جامعه مناسب بود اما جامع نبود در بعد عدالت اجتماعی توزیع امکانات سیاسی اقتصادی فرهنگی باید مدنظر قرار گیرد. اظهارات جهانگیری مبنی بر عدم رضایت مردم از رجوع به دستگاه قضا تا حدی درست است همچنین مشکلات مردم در رجوع به شهرداری پذیرفتهشده است. جهانگیری قالیباف را که با بیشترین حملات از ناحیه دولت احمدینژاد مواجه بود، نماینده دولت قبل معرفی کرد. تکرار بحث گازانبری و عصبانیت ایشان تأسفبار است. روحانی و جهانگیری بنا دارند فضا را تند کنند بهتر است قالیباف مردم را مخاطب سخن قرار دهد نه آندورا.
- محسن رضایی در تویتی گفت: مناظرات جمعی واقعیتها را نشان نمیدهد. باید مناظرات دوبهدو هم باشد.
- قالیباف بعد از مناظره: نگذاشتند فیلم موردنظر را پخشکنم/ روحانی دو دقیقه بیشتر حرف زد؛ جبران شود.
- محمدعلی ابطحی معاون رئیسجمهور اسبق خاتمی گفت: پدیده این دوره جهانگیری بود.
- نادران (اصولگرا) گفت: روحانی بزرگترین بازنده مناظره بود. امشب به جهانگیری گفتم حیف است شخصیتی با توانایی شما نامزد پوششی یک نفر دیگر باشد باید درصحنه بمانی.
- محمد دهقان رئیس ستاد تبلیغاتی قالیباف: اگر روحانی میتوانست از عملکردش دفاع کند، جهانگیری نامزد پوششی نمیشد!
- خبرگزاری فارس در گزارشی در تشویق جهانگیری برای ماندن درصحنه انتخابات نوشت: بازنده بزرگ مناظره روحانی است، بی جهانگیری بسیار کم میآورد. این تظاهر به امساک نفس جهانگیری پسندیده نیست، ...
- زیتون سایت ملی مذهبیها در 9 اردیبهشت 96 با تیتر «جهانگیری در متن٬ رئیسی در حاشیه» نوشت: نگاهی به شبکههای اجتماعی نشان میدهند که کاربران از پرفروغ بودن نحوه حضور جهانگیری جاخوردهاند و انتظار نداشتند که او با این قدرت در مناظره حاضر شود. اغلب تحلیلها پیش از انجام این مناظره بر این بود که نزاع کلامی اصلی بین حسن روحانی- قالیباف و رییسی دربگیرد. ... تحلیلهایی که پس از مناظره صورت عمدتاً اشاره به ناتوانی رییسی در اداره کردن بحثها و ضعف در متوجه کردن مسیر مناظره به سمت خود دارد. ...