پارسا نیوز

اخبار تحلیلی - خبری مستقل و فوری

پارسا نیوز

اخبار تحلیلی - خبری مستقل و فوری

این سایت اطلاع رسانی بی طرفانه در رابطه با انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران میباشد و به هیچ گروه و جناح سیاسی وابستگی ندارد.
طبقه بندی موضوعی
آخرین نظرات

سه شنبه ۵ اردیبهشت ۱۳۹۶ ایران ۰۹:۴۴

 

نزاع کاندیداهای ریاست جمهوری ایران بر سر بیکاری؛ 

 

 

یک روز پس از حضور وزیر کار ایران در جلسه غیرعلنی مجلس تعداد بیکاران را سه میلیون و ۲۰۰ هزار نفر عنوان کرد، وعده ایجاد اشتغال در صدر مجادلات کاندیداهای ریاست جمهوری ایران قرار گرفت.

روز دوشنبه ۴ اردیبهشت، اسحاق جهانگیری، معاون اول ریاست جمهوری ایران که خود کاندیدای این دوره از انتخابات است بدون این که نام محمدباقر قالیباف، شهردار تهران و دیگر کاندیدای انتخابات را ببرد، حمله تندی به او کرد. او گفت که اگر کسی بگوید چند میلیون شغل ایجاد می کنم، «معلوم است که می خواهد مردم را فریب دهد

آقای جهانگیری همچنین به آقای قالیباف کنایه زد که «این برادر عزیز یا شغل ایجاد نکرده یا متوجه عدد و رقم نمی‌شود

محمدباقر قالیباف در روزهای گذشته با انتقاد از وضعیت اقتصادی ایران وعده داده است که در صورت ریاست جمهوری پنج میلیون شغل ایجاد کرده و به بیکاران نیز حقوق بیکاری پرداخت خواهد کرد.

صحبت‌های اسحاق جهانگیری با واکنش رسانه‌های اصولگرای حامی قالیباف و رئیسی مواجه شد و خبرگزاری تسنیم با یادآوری بخشی از وعده‌های حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۹۲ از جهانگیری پرسید آیا ادعای او درباره روحانی هم صادق است؟

آقای روحانی در جریان تبلیغات انتخاباتی خود گفته بود ایران ظرفیت پذیرش سالانه ۱۰ میلیون گردشگر را دارد و با ورود این تعداد گردشگر در طول یک سال، چهار میلیون شغل ایجاد خواهد شد.

ایران و بحران بیکاری

مطابق اخباری که از جلسه غیرعلنی نمایندگان مجلس با علی ربیعی، وزیر کار ایران منتشر شده، این عضو کابینه تعداد بیکاران را سه میلیون و ۲۰۰ هزار نفر اعلام کرده که با اعتراض برخی نمایندگان مواجه شده است.

وزیر کار ایران پیش از این هم از عدم تناسب بازار کار ایران و تعداد فارغ التحصیلان دانشگاهی خبر داده بود.

مخالفان دولت می‌گویند سیاست‌های دولت روحانی در ترجیح واردات نسبت به تولید داخلی باعث بروز این وضعیت شده و خواستار اجرای سیاست‌های مدنظر رهبر جمهوری اسلامی، موسوم به «اقتصاد مقاومتی» هستند. این درحالی است که حسن روحانی فروردین ماه امسال اعلام کرد که دولت او در سال گذشته ششصد و سی هزار فرصت تازه شغلی به وجود آورده و از این لحاظ در بین ۶ کشور برتر دنیا قرار گرفته است.

بنا به ادعای مقامات دولت روحانی، دولت محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهوری سابق «در بهترین حالت» سالانه ۷۵ هزار فرصت شغلی ایجاد کرده است.

جمهوری اسلامی و پیامدهای توافق هسته‌ای

حسن روحانی که با تاکید بر حل پرونده هسته‌ای ایران و وعده رفع دمشکلات اقتصادی به ریاست جمهوری رسید در حال حاضر باید پاسخگوی انتقادات سایر کاندیداها باشد که می‌گویند وعده‌های او اجرایی نشده است.

اما رفع تحریم‌ها هنوز نتوانسته سرمایه گذاران خارجی زیادی را به ایران بکشاند اگرچه ایران موفق شده سهمش در صادرات نفت را پس گرفته و به درآمدی میلیارد دلاری دست یابد.

تحریم ها در سال ۲۰۱۳ باعث بروز بحران اقتصادی در ایران شد و به گزارش بانک جهانی، نرخ تورم در ایران به ۳۵ درصد رسید. دولت روحانی توانست نرخ تورم را یک رقمی کند اما در زمینه کاهش نرخ بیکاری موفق نبوده است.

در این جا نظر برخی مخالفان توافق هسته‌ای با ایران به چشم می‌آید که معتقدند با این توافق «ثروت بادآورده‌ای» نصیب جمهوری اسلامی ایران شده که صرف تقویت زیرساخت‌های اقتصادی نشده و در اختیار نهادهایی مانند سپاه پاسداران قرار خواهد گرفت.

 

 

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۶/۰۲/۰۵

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی