پارسا نیوز

اخبار تحلیلی - خبری مستقل و فوری

پارسا نیوز

اخبار تحلیلی - خبری مستقل و فوری

این سایت اطلاع رسانی بی طرفانه در رابطه با انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران میباشد و به هیچ گروه و جناح سیاسی وابستگی ندارد.
طبقه بندی موضوعی
آخرین نظرات

۱۳۹۶/۱/۳۰

آنتن‌ صدا و سیما به نفع کدام کاندیداست؟

ابراهیم رییسی که هوادارانش او را شبیه‌ترین فرد به شهید بهشتی می‌دانند، دست به قلم شده و در ایامی که شورای نگهبان مشغول بررسی صلاحیت او و رقبایش هستند دو نامه نوشته است؛ گله‌مندانه و کوتاه؛ یکی به رییس صدا و سیما و دیگری به سرسخت‌ترین رقیبش حسن روحانی. از صدا و سیما به خاطر عدم رعایت «عدالت تبلیغاتی» و از رقیب سرسختش حسن روحانی که به زعم او آن‌طور که باید جانب اخلاق را رعایت نمی‌کند گله مند است.

اما اعتراض رییسی به صدا و سیما برای چیست و منظورش از «عدالت تبلیغاتی» چیست؟ آیا حسن روحانی جانب اخلاق را فرو گذاشته و رفتارهایش شائبه تبلیغاتی دارد؟

رییسی در نامه‌اش به علی عسگری، نوشته است: «انتظار این است به منظور برگزاری انتخاباتی «سالم، پرشور و رقابتی»، رسانه ملی خود را به رعایت عدالت تبلیغاتی ملزم بداند. متاسفانه برخلاف روال معمول، اکنون برنامه‌های جاری رییس‌جمهور محترم که یکی از کاندیداهای انتخابات ریاست‌جمهوری هستند، به طور پی‌درپی و پرحجم در صدا و سیما پوشش زنده و خبری پیدا می‌کند.

 

از آنجا که بسیاری از برنامه‌های مزبور، جزو شوون انحصاری رییس دولت نبوده و انجام آنها متوقف به حضور ایشان نیست، از صداوسیما انتظار می‌رود با عنایت به اهداف و ماموریت‌های قانونی خود از هرگونه اقدامی که با ایجاد شائبه تبلیغ جانبدارانه به نفع یک فرد یا جریان خاص، فرآیند داوری درست و آگاهانه مردم شریف را مخدوش سازد، جدا پرهیز نماید.» 


البته در این ١١٧ کلمه‌ای که حجت الاسلام رییسی خطاب به علی عسگری نوشته به درستی روشن نیست صدا و سیما در پخش کدام برنامه رییس‌جمهور بی‌عدالتی کرده است. آیا پخش سخنرانی رییس‌جمهور در مراسم روز ارتش که همه ساله به صورت زنده پخش می‌شود مصداق بی‌عدالتی تبلیغاتی است یا پخش زنده مراسم روز ملی فناوری هسته‌ای با حضور رییس‌جمهور یا پخش مستقیم افتتاح فازهای ١٧ تا ٢١ پارس جنوبی که بعد از نزدیک به یک دهه بالاخره ایران را در بهره‌برداری از میدان نفتی مشترک با قطر برابر کرد؟


رسانه ملی حامی کیست؟
اعتراض رییسی به عملکرد صدا و سیما در حالی است که از قضا رسانه ملی این روزها بیشتر از هر زمان دیگری در مظان حمایت از خود او به عنوان یکی از کاندیداهای اصولگراست. او در حالی به صدا و سیما برای پخش بخشی از برنامه‌های عادی رییس‌جمهور خرده گرفته است که صدا و سیما دوم اسفندماه زمانی که نام رییسی به عنوان کاندیدای جناح اصولگرا جدی شده بود افتتاح فاز اول خط دوم متروی مشهد و سخنرانی رییسی در آن برنامه را پوشش داد. حجت‌الاسلام رییسی با داغ‌تر شدن فضای انتخاباتی و جدی‌تر شدن احتمال کاندیداتوری‌اش ٢٢ اسفند ماه در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما حاضر شد تا به صورت زنده به ارایه کارنامه یک‌ساله عملکردش در تولیت استان قدس بپردازد.

 

جایی که در آن وعده داد تا پایان سال آینده امکان اسکان و اقامت ٢٤ هزار زایر نیازمند در زایرشهر امام رضا را فراهم خواهد کرد. رییسی در حالی صدا و سیما را به دلیل پوشش برنامه‌های رییس‌جمهور متهم به بی‌عدالتی تبلیغاتی می‌کند که صدا و سیما چهارشنبه ١٦ فروردین ماه درست در همان روزهایی که اخبار انتخاباتی از جمنا حاکی از انتخاب رییسی به عنوان کاندیدای اصلی بود در «شبکه تهران»، بعد از اذان مغرب و عشا، نماز او را پخش کرد. آن هم در شرایطی که سه روز بعد رسانه ملی سخنرانی رییس‌جمهور در همایش «اقتصاد مقاومتی و توسعه روستایی» را به صورت زنده نشان نداد.

 

همان همایشی که روحانی با لحنی کنایی به صدا و سیما گفته بود «هر روستا و روستایی یک رسانه برای دولت مظلوم یازدهم است.» اینها تازه به جز برنامه‌های مختلفی است که صدا و سیما در نقد برنامه‌ها و اقدامات دولت آن هم بدون حضور کارشناسی از دولت پخش می‌کند. حمایت صدا و سیما از رییسی آنچنان واکنش‌برانگیز شد که موسوی‌لاری وزیر کشور دولت اصلاحات در گفت‌وگویی به «اعتماد» گفت: این روش جانبدارانه صدا و سیما از یک کاندیدای خاص راه به جایی نخواهد برد. او با نقل به مضمون از ناطق‌نوری گفت: ایشان به من گفتند شکست من در سال ٧٦ به خاطر صدا و سیما بود. آنقدر از من حمایت کردند که مردم به رقیب من رای دادند.


اما متن نامه دیگر ابراهیم رییسی به رییس‌جمهور هم جالب است. او خطاب به رییس‌جمهور نوشته: «بنده و جنابعالی پیش از آنکه حقوقدان باشیم، هر دو مفتخر به کسوت روحانیت هستیم و این انتساب، ما را به رعایت امور اخلاقی بیش از دیگران ملزم و موظف می‌نماید. اگر در صحنه انتخابات ریاست‌جمهوری، رقابت برای خدمت به مردم است و همین مایه مباهات ماست، حیف است که به شائبه نمایش‌های تبلیغاتی که داوری دیگران را درباره ما مخدوش می‌کند، آلوده شود

 

حسن روحانی رییس‌جمهور در این نامه در حالی مورد اتهام «نمایش تبلیغاتی» قرار گرفته است که او در نشست خبری اخیرش برای پرهیز از استفاده از امکانات دولتی و تبلیغات پیش از هنگام از پاسخ به سوالات انتخاباتی خبرنگاران پرهیز کرد. او حتی در همان سفر به عسلویه و افتتاح فازهای پارس جنوبی که حالا رسانه‌های اصولگرا آن را نمایش تبلیغاتی می‌دانند هم حاضر به افتتاح دو طرح بزرگ پتروشیمی پردیس ٣ و متانول کاوه به عنوان بزرگ‌ترین واحد متانول دنیا نشد چرا که این دو طرح صددرصد به بهره‌برداری نرسیده بودند و تنها دو هفته دیگر به بهره‌برداری کامل آنها باقی مانده بود.


توزیع آرد تبرکی


رییسی اما با همه اینها در حالی عملکرد روحانی را نمایش تبلیغاتی دانسته است که هشتم فروردین ماه امسال و در همان بحبوحه مطرح شدن نامش به عنوان کاندیدای اصولگرایان صدها تن «آرد تبرکی» در میان محرومین خوزستان توزیع کرد. این خبر را خبرگزاری مهر منتشر کرده بود. رسانه‌های اصولگرایی مانند مشرق‌نیوز این اقدام را با عنوان عملیات بزرگ مردمی «نسیم کرامت» پوشش دادند که توسط بنیاد کرامت امام رضا در خوزستان انجام شد. اقدامی که از آن تاریخ تا ولادت امام علی ادامه داشت. نکته جالب آنکه شعار رییسی آنچنان‌که در سخنرانی‌هایش هم بیان کرده است تشکیل دولت «کار و کرامت» است.


واکنش مجلس به اقدامات رییسی


این اقدام رییسی اما با واکنش‌های زیادی هم در همان زمان مواجه بود. از جمله محمود صادقی، نماینده تهران این اقدامات رییسی را با استناد به ماده ٦٨قانون اساسی و ممنوعیت هرگونه فعالیت تبلیغاتی با استفاده از امکانات بیت‌المال را جرم و قانون‌شکنی خواند. صادقی، نماینده تهران در توییت خودش با زبان کنایه‌آمیز نوشته بود: آغاز عملیات بزرگ مردمی توزیع صدها تن «آرد تبرکی»در بین مردم خوزستان؛ آرد از سیب‌زمینی مغذی‌تر است؟! اشاره صادقی به «سیب‌زمینی» همان اقدام دولت نهم در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری دهم و توزیع رایگان سیب‌زمینی بود.

 

اما این نامه علاوه بر واکنش‌های زیادی که در فضای مجازی داشته با واکنش چهره‌های سیاسی هم همراه بوده است.  علاوه بر این آرین‌منش، دبیر حزب موتلفه خراسان رضوی هم به جماران گفت: قرار نیست به خاطر اینکه انتخابات در پیش است فعالیت‌های کشور در طول یک ماه مانده به برگزاری انتخابات، متوقف و رییس‌جمهور و مسوولان کشور ممنوع‌التصویر شوند. آیا در گذشته فعالیت‌های دولت‌ها از هر جناحی که بوده‌اند، زمان انتخابات از سوی صدا و سیما متوقف می‌شده است؟ به نظر نمی‌رسد که در گذشته همچنین چیزی بوده باشد و قانون انتخابات هم در این موارد ساکت است.


انتقادات اقتصادی


با تمام اینها اما رییسی در کنار قالیباف دو کاندیدای پرکار اصولگرا هستند که هیچ فرصتی را برای حمله به اقدامات دولت از دست نمی‌دهند. ابراهیم رییسی که رییس‌جمهور را از فعالیت‌های تبلیغاتی برحذر داشته با حضور زودهنگام در جمع‌های انتخاباتی دیروز در جمع فعالان اقتصادی کارآفرین بخش خصوصی، تعاونی و اصناف حاضر شد و عملکرد اقتصادی دولت را زیر سوال برد. از جمله گفته بود: وضع فعلی مناسب اقتدار این نظام و شایسته مردم نیست که جوان بیکار ما از خانواده خود خجالت بکشد. یا اینکه چرا دولت فقط از ۳۰ درصد ظرفیت متخصصان بهره می‌برد؟ هرچه هست ظاهرا رقابت برای ابراهیم رییسی جدی است. اما او با این حمله زودهنگام انتخاباتی به رقیبش پیروز خواهد شد؟ باید منتظر ماند و دید.



منبعاعتماد 

 

موافقین ۰ مخالفین ۱ ۹۶/۰۱/۳۰

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی